Garanciális feltételek (lakosság)

A garancia tartalma: a Somfy Kereskedelmi Kft.


(Cégjegyzékszám:01-09-669334, Cím: 1103 Budapest, Gyömrői út 105.) 5 év kiterjesztett garanciája, a Somfy termékek, anyag vagy gyártási hibából eredő meghibásodására vonatkozik. A Somfy garancia nem vonatkozik szerelési vagy nem rendeltetésszerű installációból, működtetésből adódó meghibásodásra. A garancia érvényesítése elsődlegesen a beszerelést végző árnyékolástechnikai cégen keresztül érvényesíthető a Somfy felé. A garancia csakis a termékcserére, termékjavításra terjed ki, a garancia érvényesítése esetén a Somfy a kiszállási illetve szerelési költségeket nem vállalja.

Amennyiben a beszerelést végző árnyékolástechnikai cég nem vállalja a kiterjesztett garanciális időn belüli termékcserét, úgy a Somfy kft. más partnercéget javasol a garancia érvényesítésére. A kiszállási illetve szerelési költségeket a Somfy kft. ebben az esetben sem vállalja. Jogos garanciális igény esetén, amennyiben a Somfy kft. elbírálása alapján az adott termék gazdaságos javítása lehetséges, akkor a termék javítására, ennek hiányában pedig a termék cseréjére kerül sor. Garanciális termékcsere illetve javítás esetén a termékre vonatkozó kiterjesztett garancia nem hosszabbodik meg. A kiterjesztett 5 év garancia továbbra is a meghibásodott termék vásárlásától számolandó.

A garancia feltétele:


A kiterjesztett 5 év garancia feltétele a beszerelt Somfy termékek vásárlását igazoló bizonylatok (számla) megléte, illetve a www.somfygarancia.hu oldalon történő regisztráció és online garancia érvényesítés. A kiterjesztett 5 év garancia csak akkor érvényes, ha a vásárló a www.somfygarancia.hu oldalon a kiterjesztett garanciát érvényesíti és hozzájárul az ott megadandó adatainak a rögzítéséhez, illetve az ott megadott feltételek elfogadásához.
A garanciális igény esetén az online garancia érvényesítéskor kapott garanciaszámra kell hivatkozni. A regisztrációt a vásárlás utáni első 4 héten belül kell elvégezni! (A beszerelést végző cég számláján feltüntetett dátumhoz képest.)
A kiterjesztett garancia, a számlán feltüntetett vásárlási dátumhoz viszonyítva kezdődik, és a 2012. január 1. után vásárolt termékekre vonatkozik.
A Somfy lehetőséget biztosít a 2012. január 1. előtt vásárolt termékek utólagos regisztrációjára is. Ebben az esetben a kiterjesztett garancia a számlán szereplő vásárlási dátumtól értendő. Amennyiben a garanciális igény nem megalapozott, úgy az igény kivizsgálása körében felmerült költségeket a garancia jogosultja viseli.


A kiterjesztett 5 év garancia az alábbiakban felsorolt SOMFY termékekre nem terjed ki,
ezen esetében az alábbi kiterjesztett garanciát vállaljuk:

- kertkapu nyitó motorok esetén – 3 év
- napelem (Oximo RTS napelemes motor esetén) – 3 év
- akkumulátorok – 2 év

 

A garancia területi hatálya:


A kiterjesztett 5 év garancia területi hatálya a Somfy Kereskedelmi Kft. által Magyarországon forgalomba hozott, a mindenkori árlistában szereplő termékekre vonatkozik, amelyek a Somfy partnerei által, Magyarországon történtek beszerelésre és beüzemelésre. Amennyiben az ügyfél nem él az 5 évre kiterjesztett Somfy garanciával, úgy a beszerelést végző árnyékolástechnikai cég garancia vállalása érvényes a Somfy termékekre.
A kiterjesztett garancia a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti
Bármilyen kérdés merül fel, szívesen segítünk a (06 1) 814-5120-as telefonszámokon. A garancia érvényesítést követően a rendszer egy garancia jegyet generál, amit kérjük, nyomtasson ki és őrizzen meg.

somfygarancia.hu